Comenius - Following the Famous Scientists
 

ПОСЕЩЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ

ПЛАН НА ПОСЕЩЕНИЕТО

 

 

Обновено 2010-07-22
webmaster hr_yassenov@abv.bg

 

 

През погледа на Италианските учители...

БЪЛГАРИЯ

След приятно пътуване пристигнахме в Етрополе следобяд. Българските ни колеги ни чакаха в училището „Христо Ясенов”, където ние се срещнахме със семействата-домакини на нашите ученици. Настанихме си в хубав хотел, разположен на хълм в малка горичка: залата беше широка и светла, а в ъгъла имаше камина, в която огънят гореше и денем и нощем.
Стаите бяха малки и не толкова добре оборудвани, но природата около хотела беше чудесна.
Ние оценихме високо церемонията за откриването, тъй като учениците пяха и танцуваха много добре, облечени в традиционни носии. След церемонията учениците имаха занимания в училището, а учителите участваха в работна среща и обсъдиха с партньорите пътеводителя като краен продукт и други въпроси, свързани с проекта.
Имаше много приятна пешеходна разходка из Етрополе. Поканени бяхме и от Кмета на общината за среща и обяд с него.
Посещението в мандрата в с.Мало Бучино беше интересно и забавно: интересно, защото видяхме процедурата за получаване на кисело мляко, и забавно, защото преди да влезем в мандрата ние трябваше да облечем странно предпазно облекло и ние се гледахме и смяхме един на друг.
Нашите ученици са щастливи от гостоприемството на българските семейства и ученици и от това, че те можаха да се насладят на чудесна атмосфера, както в семейството, така и в училището. Харесахме София много, беше слънчев ден и се разходихме из града, посетихме площади, църкви и други паметници.
Най-накрая, това беши дълго, но много интересно пътуване заради онова, което видяхме и посетихме, и толкова важно заради хората, които срещнахме и онова, което ние всички дадохме на нашите ученици. 

Kristiyan

the Mayor

Museum

Disko