Comenius - Following the Famous Scientists
 

ПОСЕЩЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ

ПЛАН НА ПОСЕЩЕНИЕТО

 

 

Обновено 2010-07-22
webmaster hr_yassenov@abv.bg

 

 

Впечатления на полските ученици

15.03.2010 r.
Нашето настаняване беше фантастично. Ние харесахме живота в семействата. Всички бяха много дружелюбни и наистина се грежиха за нас?.
16.03.2010 r.
Посещението в училище „Христо Ясенов” беше хубаво. Най-напред ние видяхме церемонията по откриването и се насладихме на българските народни песни и танци. После разгледахме училището и участвахме в няколко урока и спортни дейности. По-късно разгледахме Етрополе с нашите български приятели като екскурзоводи.
И най-хубавото нещо беше ДИСКОТЕКАТА в края на този ден!!! Ние мнооого се забавлявахме там?.

17.03.2010 r.
Този ден може да се нарече „ден на киселото мляко”. Никога няма да забравим посещението в мандрата за кисело мляко. Всеки трябваше да облече предпазни дрехи и цялата група изглеждаше като извънземни! После ние се възхитихме на красивото ждрело на река Ерма. Но най-важното от този ден беше посещението в музея на киселото мляко. Всички места, на които бяхме, ни впечатлиха много. Щастливи сме, че имахме възможност да ги видим.18.03.2010 r.
Посещението в пещерата „Съева Дупка” беше страхотно. Ние наистина се радваме, че просто бяхме там....и най-хубавото в пещерата бяха прилепите. Старата столица на България беше приятна. Особено много харесахме Крепостта Царевец.
19.03.2010 r.
Видяхме Боянската църква, където можахме да се възхитим на удивителните фрески от Средновековието. До тази църква имаше огромни секвои. В София ние имахме очарователна разходка с един наистина чаровен, млад екскурзовод. Посетихме и Националния Исторически Музей и видяхме смяната на караула пред Президентството.
Пътуването до София беше удивително. Харесахме града, но най-много се забавлявахме с пазаруването в мола?
20.03.2010 r.
Това беше един много тъжен ден за нас, защото трябваше да се сбогуваме с нашите нови най-добри приятели. За винаги ли? Най-накрая трябваше да се приберем обратно в Полша. Бяхме толкова впечатлени! Сега имаме много нови приятели и се надяваме да продължим да поддържаме връзка с тях. Може би някой ден ние ще се срещним отново?


 

dance

Museum

Disko

Disko

Disko